Duurzaam met vakantie

Je wilt bewust leven. Dus je isoleert je woning, je rijdt elektrisch, je eet biologisch, en dus denk je ook na over de impact van je vakantie op het milieu. Betekent dat het einde van de luxe vliegreizen en heerlijke hotels? Dat hoeft niet per se. Het gaat wel over de juiste keuzes maken. Gelukkig biedt de reisbranche steeds meer duurzame opties.

 

Het gaat niet meer alleen om groene campings, biologische boerderijen of kleinschalig toerisme naar natuurgebieden. Ook luxere en mainstream bestemmingen krijgen steeds vaker het label ‘duurzaam’. De gemeente Noordwijk is koploper in duurzaam toerisme in Nederland en is de nummer twee van de duurzaamste strandbestemmingen ter wereld. Hoe komt het dat deze gemeente zo hoog scoort bij milieubewuste vakantiegangers? Antroposofie Magazine brengt enkele aansprekende ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in deze badplaats in beeld, van permanente strandpaviljoens tot ‘honing van eigen dak’ voor hotelgasten.  

 

“We willen dat onzAM-stie Ecotoerisme1e gasten ook in de toekomst van Noordwijk kunnen blijven genieten. Daarom zorgen we goed voor alles wat ons aantrekkelijk maakt: het strand, de duinen, de leefbaarheid én de regionale economie,” zegt Joas van den Berg, duurzaamheidscoördinator bij de gemeente Noordwijk. “Als je bewust reist, help je mee de wereld mooi te houden.”

 

Lees het hele artikel in het tweede nummer van Antroposofie Magazine, dat op 3 juni verschijnt.