Red de bij!

Seizoener, tijdschrift vamsite-reddebijoor het vrijeschoolveld, komt in actie om de bijen te redden. Het probleem is al jaren bekend: door aantasting van het natuurlijke bloemenparadijs zijn de bijen in de problemen geraakt. De mensen zijn voor hun voedsel en gezondheid afhankelijk van de bijen, en dus is het hoog tijd om in actie te komen en te proberen de bijenpopulatie op te krikken.

 

Daarom heeft Seizoener alle vrijescholen in Nederland en Steinerscholen in België benaderd voor hun campagne ‘Red de bij!’ Alle leerlingen en medewerkers van deze scholen krijgen een zakje biologisch wilde bloemen- en kruidenzaad, om rond 7 juni uit te strooien.. Dit zal maar liefst 360.000 m2 wilde bloemen voor de bijen opleveren!  

 

Seizoener werkt hiervoor samen met Honey Highway, een initiatief waarbij de bermen van Rijkswegen en Provinciale wegen ingezaaid worden met biologisch bloemenzaad en onderhouden worden zodat er een natuurlijk evenwicht ontstaat. De Rijkswegen zijn uitermate geschikt omdat dit, op natuurgebieden na, de enige onbespoten schrale grond is. De rest van Nederland is raaigras en de grond is volgespoten met kunstmest en gif van spuitmiddelen.

 

Ben je niet verbonden aan een vrijeschool, maar wil je ook meezaaien? Dan kun je je eigen zakje(s) bestellen bij Deborah Post via honeyhighway.nl